Om grådighed og om at snyde

Tønder Bank er konkurs.

De har snydt og bedraget adskillige af deres kunder. De har måske – på ledelsesniveau – ikke været klar over at det var forkert.

Lad os lige se hvad lidt googling siger om dem og så bag efter kigge på hvor kompetente den slags proffesioner nødvendigvis må være på finanser på den dyre side af 100 milioner som er minimumskravet for at starte bank i Danmark)

Bestyrelsesformanden er i: NaturErhvervstyrelsen, og, Center for Arealtilskud

Med andre ord ved han helt sikkert en masse om at gafle EU penge. Det er hans job. At hjælpe andre med at nasse. Måske. Anyways at drive bank og håndtere aktier er ikke nemt og de fleste har brændt nallerne på det her da finanskrisen startede. Fair nok men hvis man har været på kasino(læs: børsen) med andres penge så er man dum hvis man ikke har fortalt dem ærligt og nøjagtigt hvor dumme de er ifald der er flere penge ude og svømme end de har råd til at miste uden at blinke.

Næstformanden underviser folk der gerne vil være skorstensfejere.

Nu ved jeg ikke om gylland også er ramt men på min side af storebælt er har vi priskartel på skorstensfejere. Jeg har reelt ingen anelser om det samme gælder for gylland. Men hvis det gør så underviser hun erhvervsledere der i hvert fald har godt styr på at snyde. Til skade for forbrugerne.

så er der 4 andre menige bestyrelsesmedlemmer.

1 er CCO i et firma der laver døre. Altså sådan nogen til huse.

CCO kan være en hel masse forskellige til jvf Wikipedia.

Worst Case Scenario er vel Corporate Creative Officer hvilket vil kræve meget lidt af hans forståelse for avancerede finanser.

2: Maskinhandler. Er det det der betyder indkøber på en maskinstation? I så fald er det nok ret vigtigt med hans kendskab til mejetærskere og traktorer men igen… At håndtere en egenkapital på 300 milioner? Really?

3: Svært at sige… Han deler navn med et firma der laver vejarbejde kegler i nordtyskland. Ikke ret langt fra grænsen. Hvorvidt man vil have en tysker med i bestyrelse af en dansk lokalbank i det område skal jeg ikke kloge mig på. Men hvis dit speciale er kegler med gult lys ovenpå er jeg ikke imponeret. Det er ikke sikkert at der er en sammenhæng.

4: Borgmester i Tønder fra 2002 til 2007

Don’t get me started on Tøndersagen. Tøndersagen kom for retten i 2006 så de her afskyeligheder har fundet sted på den her mands vagt.

Jeg ville ikke engang købe en kuglepen af den her mand. Han ville sikkert sælge mig en uden blæk i fordi han var dum nok til at tro at man kunne klare sig uden.

Og så skal den her mand overse at en egenkapital på 300 milioner ikke formøbles.

P A T E T I S K!

Men ok folk kastede villigt deres halve milioner efter hans bank.

Så det store filosofiske spørgsmål er vel i hvor høj grad folk skal have lov til at begå fejl. Alle og enhver har hele tiden kunnet google på de her folk og se at INGEN af dem var værd at skrive hjem om mht erfaring med kæmpe finanser.

Og nu tuder de over at de HØJEST kan få indskuddet igen. Hvis det var mig ville jeg prise mig lykkelig hvis jeg bare fik lidt af indskuddet overhoved. Men ok Stein Bagger’ere finder altid sine godtroende Finn Nørbygård’ere. Og hver gang spekulere de på hvorfor de ikke trak sig ud i tide og svaret er hver gang at det er fordi har mange penge men ikke helt ved hvordan de har fået dem og derfor ikke har respekt for dem.

Tønder Bank har sikkert haft mange landbrug som kunder. Og alle ved at landbruget altid har haft det godt finansielt……

Og så er den dårlige cirkel sluttet tror jeg…. Bare surt at være kunde i Sydbank og se at ens penge skal gå til at de 30 milioner ikke var tabt alligevel.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar